субота, јул 20

ONLAJN PREDSTAVE NIŠKOG LUTKARSKOG POVODOM DANA POZORIŠTA ZA DECU I MLADE

0
31

Carev zatočnik
FOTO: Lutkarsko pozorište Niš

Poštujući mere Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba, predstojećeg vikenda neće biti predstava na matičnoj sceni, ali je Pozorište lutaka povodom Svetskog dana pozorišta za decu i mlade i Svetskog dana lutkarstva pripremilo program koji će gledaoci moći da prate preko Jutjub kanala:

 

 

Subota, 18h: Predstava „Mali princ“                                                                                               Nedelja, 11.30h: Predstava „Carev zatočnik“

Ovi datumi se obeležavaju u okviru Nedelje izvođačkih umetnosti koja obuhvata:

* Svetski dan pozorišta za decu i mlade, 20. mart                                                                         * Svetski dan lutkarstva, 21. mart                                                                                                    * Svetski dan pozorišta, 27. mart

Svetski dan pozorišta za decu i mlade, 20. mart

Mali princ
FOTO: Lutkarsko pozorište Niš

Ovaj dan se obeležava u organizaciji Međunarodne asocijacije pozorišta za decu i mlade ASITEŽ, pod sloganom „Povedite dete u pozorište“, što je jasna poruka upućena odraslima. Bez obzira kog su formata programi koje pozorišta širom sveta pripremaju, zadatak je isti i važan: preneti poruke javnosti o značaju i dejstvu pozorišta u razvoju i vaspitanju dece i mladih. U ime ASITEŽ centra Srbije ovogodišnju poruku povodom Svetskog dana pozorišta za decu i mlade pripremila je Anja Suša, pozorišna rediteljka i profesorka pozorišne režije na  Stokholmskom univerzitetu umetnosti.

SVETSKI DAN LUTKARSTVA, 21. MART

Svetski dan lutkarstva se obeležava pod pokroviteljstvom Međunarodne zajednice koja okuplja ljude iz celog sveta koji doprinose razvoju lutkarske umetnosti UNIMA, pod sloganom “Zajedno stvaramo pokret!” Lutkari širom sveta obeležavaju 21. mart kao svoj dan: izvode se besplatne predstave, održavaju radionice, izložbe i okrugli stolovi, čitaju se poruke istknutih umetnika iz područja lutkarstva. Ovogodišnju poruku pripremila je Odre Azul, generalna direktorka UNESCA.

Leave a reply