четвртак, јул 25

OPREZNO SA ELEKTRIČNIM UREĐAJIMA (VIDEO)

0
49

Tokom grejne sezone povećan je broj požara sa najtežim posledicama. Jedan od glavnih uzročnika požara su električni uređaji u domaćinstvu, upozoravaju vatrogasci.

Dotrajali i stari uređaji, ili jednostavno ljudska nemarnost samo su neki u nizu faktora koji mogu da dovedu do ozbiljnih posledica.

Vatrogasci apeluju na građane da ne ostavljaju uključene elektro-uređaje kada nisu kod kuće, i da posebno povedu računa o novodišnjim ukrasima koji koriste električnu energiju. Nepažnja i neispravnost uređaja su među čestim uzrocima požara.

‘Svi elektro uređaji koje koristimo u domaćinstvu su potencijalni izazivači. Kad tome dodamo i novogodišnje ukrase koji koriste električnu energiju opasnost je još veća“ – rekao je komandant Vatrogasno-spasilačke brigade, Miloš Majstorović.

U Republici Srbiji, ove kao i protekle godine povećan je broj smrtno stradalih u požarima a najčešće žrtve su stariji građani. Nišlije kažu da brinu o tome i da se čak vraćaju da provere, ako nisu sigurni da su isključili uređaj koji smatraju rizičnim.

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

 

Leave a reply