TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Ekonomija Udarne VESTI

ŠTA GRAD ČINI PAMETNIM? (VIDEO)

Šta je ono što gradove čini pametnim? To nisu Wi-Fi  mreže i tehnologija, već empatija među ljudima i jednostavan način života, ocenjuju predavači ovogodišnje Letnje škole ekonomije koja se petneasti put održava na Ekonomskom fakultetu u Nišu.

Vrlo je značajno za mlade studente Ekonomskog fakulteta, ali i drugih fakulteta da se upozanju, ali i nauče nešto o pametnim gradovima, jer je to budućnost za celu Evropu, kaže student doktorskih studija na Ekonomskom fakultetu u Nišu Aleksandar Manasijević.

Svi ti studenti su zainteresovani da dobiju nova znanja, kao i da upoznaju tradiciju i kulturu našeg grada i zemlje. Osim studenata, naši predavači su iz Norveške, iz Italije koji prezentuju njihova iskustva u pogledu pametnih gradova, kaže dekan Ekonomskog fakulteta Niš prof. dr Tadija Đukić. 

Kakva isksustva Slovenija može da prenese?

Ove godine sam odlučio da ću pričati o ljubavi i empatiji. Mislim da smo pogrešili zbog korone i svega. Treba da budemo više otvoreni. Studentima prenosim da nisam zadovoljan edukacijom i time da uče sve napamet, kaže profesor Višoj strukovnoj školi u Celju Anton Vorina. 

Pokretanje privatnog biznisa I žensko preduzetništvo su takođe aktuelne teme među mladima. Letnja škola ekonomije održava se petnaesti put na Ekonomskom fakultetu u Nišu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com