TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

OVE GODINE MANJE NOVOGODIŠNJE RASVETE ZBOG ŠTEDNJE (VIDEO)

“Parking servis” uskoro će početi da postavlja novogodišnju rasvetu u Nišu., Gradće biti okićen, ali primereno energetskoj krizi, zbog mera štednje električne energije, rekla je pomoćnica gradonačelnice Niša Vladislava Ivković. A da li će u najluđoj noći biti koncerta u centrui i ko će nastupiti, to se ne zna jer još nije prošla javna nabavka o organizaciji dočeka.

U Nišu počinje postavljanje novogodišnje rasvete, a zbog štednje fokus će biti na ukrašavanje centralnog gradskog jezgra, kaže pomoćnica gradonačelnice Niša Vladislava Ivković.

Rasveta će biti postavljena tokom novogodišnjih praznika ali ne u punom kapacitetu. Znajući podatak da veliki broj turista boravi u našem gradu za vreme Novogodišnjih praznika, odlučili smo da to budu centralna gradska jezgra, glavne ulice i trg”, kaže Ivković.

Ivkoviće dodaje da će svih pet gradskih opština dati doprinos u oživljavanju prazničnog duha.

Imamo i veliki broj donatora za te dane, ali imajući u vidu korišćenje javne rasvete, ona će biti u manjem kapacitetu i u manjem obimu, imajući u vidu da svi zajedno poštujemo preporuku vlade o uštedi energije i zadatim kriterijumima koji su neophodni da se ispoštuju kako bismo što lakše prebrodili ovu krizu. Grad će biti okićen, ali primereno svemu ovome, i fokusiraćemo se na centralne ulice. S tim što će i gradske opštine sa svoje strane dati određeni doprinos“

O samom dočeku na Trgu kraja Milana i tome da li će i ko uveseljavati Nišlije, većnici Grada Niša se nisu izjašnjavali jer još nije prošla javna nabavka o organizaciji dočeka. Izvesno je da će novogodišnjih dana u Nišu biti i da će od 24. decembra do 1. januara 2023. biti festivala “Niš u srcu” na Trgu Stevana Sremca.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com