TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

PAKETIĆI ZA DECU SA KOSOVA I METOHIJE (VIDEO)

Nišlije koje žele da ulepšaju novogodišnje praznike deci koja žive na Kosovu i Metohiji, mogu do 19 sati da odu u Park Svetog Save i ostave paketić ili novčani prilog. Tako postaju deo humanitarne akcije koju sprovodi organizacija “Svi za Kosmet”. Građani mogu da pomognu i slanjem SMS poruke na broj 4030.

Vukan Filipović ima svega dve godine, a već zna šta je humanost. Doneo je paketić za decu koja žive na Kosovu i Metohiji i tako postao deo velike humanitarne akcije organizovane i u Nišu, u Parku Svetog Save.

Akciju prikupljanja igračaka i slatkiša, kao i novčanih priloga za izradu novogodišnjih paketića sprovodi humanitarna organizacija “Svi za Kosmet, i to sedmu godinu zaredom. Paketići se sakupljaju u 16 zemalja sveta, u više od 130 gradova.

 

 

Ovo je jedna divna akcija gde želimo pomoći dečici na Kosovu i Metohiji, njima znači. Svaki ovaj paketić, njima je puno srce. Da nisu zaboravljeni, da mislimo na njih, kaže Đorđe Stanić iz organizacije “Svi za Kosmet”.

Praznična akcija je naša najveća godišnja akcija, jer je posvećena deci. Tu su slatkiši, igračke, ali se organizacija bavi i drugim stvarima. Postojimo već 13 godina i najpoznatiji smo po poklponičkim putovanjima u vikend varijanti, to su odlasci na Kosovo i Metohiju, kaže Danica Stepanović, takođe iz humanitarne organizacije “Svi za Kosmet”.

Podela paketića biće organizovana krajem januara 2022 godine. U prošlogodišnjoj akciji prikupljeno je čak 13.890 paketića koji su podeljeni deci na 213 mesta na Kosovu i Metohiji, Svi koji žele da učestvuju i pomognu, mogu da pošalju sms na 4030 , a cena poruke je 100 dinara.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com