TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

PANTELEJSKI PUT DO POSLA: JAVNI RADOVI I SAMOZAPOŠLJAVANJE (VIDEO)

Gradska opština Pantelej ove godine previđa četiri miliona dinara za realizaciju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja na teritoriji opštine, koji se sprovodi u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Planom su predviđene subvencije za samozapošljavanje preko javnog poziva koji traje do 15. maja i angažovanje nezaposlenih lica sa područja Opštine u javnim radovima, rečeno je prilikom poptisivanja sporazuma između ove opštine i Nacionalne službe za zapošljavanje. Na ovaj način posao će dobiti ukupno 21 Pantelejac.

Poslednjih godina smo uvideli da su na našoj teritriji građani najviše zainteresovani za program samozapošljavanja preko kojeg će subvencije dobiti 13 lica, dok će preko programa za javne radove posao dobiti osam”, kaže predsednica GO Pantelej Nataša Stanković.

Reč je o programima koji se sprovode na osnovu tehničke saradnje između NSZ i GO Pantelej, gde NSZ izdvaja gotovo dva miliona, a isto toliko i Opština Pantelej” objašnjava savetnica za zapošljavanje Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala Niš Jasmina Mitić Videnović.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com