TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

PAS UJEO DECU KOD ŠKOLE U GABROVCU

PAS izujedao decuNepoznati pas ujeo je dvoje dece kod  Osnovne škole u Gabrovcu kraj Niša. Na svu sreću, deca su prošla sa lakšim povredama, a škola je obavestila sve nadležne službe. 

Učenik petog razreda izašao je na mali odmor ispred škole i u dvorištu škole ga je pas uhvatio za prst. On je odmah pobegao, odreagovali su nastavnici, pedagogica i pozvali smo hraniteljku pošto je dete  u hraniteljskoj porodici. To smo mi sanirali i on je otišao kod lekara, nije velika povreda već ogrebotina na prstu. Posle, na velikom odmoru devojčicu je ujeo za obe ruke – jedan ujed je na saci, vidi se tačno ceo zub je ušao, a drugi ujed je na zglobu iznad šake, kaže direktorka škole Glorija Radojičić.

U Hitnoj pomoći potvrđuju da su u pitanju površinske povrede.

 

Zbog antitetanusne i antibiotske zaštite moramo dete da zbrinemo na Dečijoj hirurgiji jer su ujedne rane i od pasa i od ljudi prilično prljave i zbog toga mora da se malo više vodi računa, kaže dr Maja Stojanović.

Škola je o svemu obavestila sve nadležne službe

Direktorka Radojičić kaže da radnici Zoo higijene otišli su da traže tog psa koji do sada nije dirao decu, ali je napadao druge meštane. Sigurna je da se ne radi o vlasničkom psu nekog iz Gabrovca.

Mi smo mala i zatvorena sredina. Znamo se svi i zanmo koji su naši kučići. Znamo kad nepoznat pas dođe u selo, pogotovo kad pet nepoznatih pasa se istovare gore kod manastira i krenu prema školi gde su deca. Nismo mi neprijatelji životinja, ali prosto u školi ne treba da budu nepoznati psi, nigde. Zašto bi ih ovde doveli, dodaje direktorka.

U ovom selu Zoo higijena JKP Mediana u martu je uhvatila jednog psa, a u februaru dva i to kod manastira.

Napušteni psi nisu retkost na niškim ulicama, često se mogu videti i napušteni rasni psi.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com