четвртак, јул 18

PERIŠIĆ: UKC NIŠ MORA DA FORMIRA BANKU KRVI (VIDEO)

0
27

Epidemiološka situacija još nije dobra jer i dalje ima više prijema novih kovid pacijenata nego otpusta, rekao je direktor Univerziteskog Kliničkog centra Niš Zoran Perišić.

U dečijoj kovid bolnici su trenutno dva pacijenta.

On je najavio i da će uskoro da se formira Banka krvi u kliničkom centru i da se radi na podizanju svesti o davalaštvu krvi jer se dešava da se ne može pomoći najtežim hiruškim pacijenatima pomoći na adekvata način.

U protekla 24 sata niška kovid klinika je primila 23 nova pacijenta, a otpušteno je osmoro.

Trenutno je hospitalizovano nešto manje od 300 obolelih od korona virusa u novom Kliničkom centru dok je 47-oro na Infektivnoj klinici.

Brojke ukazuju da epidemiološka situacija još nije dobra, rekao je direktor Univerziteskog kliničkog centra, Zoran Perišić.

Iz niškog Doma zdravlja saopštavaju da i dalje traje organizovana imunizacija stanovništva.

Danas su revakcinicisane osobe romske nacionlanosti u Romskom kulturnom centru, a vakcinacija bez zakazivanja će narednih dana da se obavlja samo u centralnom objektu Doma zdravlja.

U protekla 24 sata u niškim kovid ambulnatama pregledano je više od 1200 pacijenata, od kojih se 230 javilo prvi put sa simptimama koji ukazuju na kovid infekciju. Od tesitranog 441 pacijenta, 89 je bilo pozitivno, saopštavaju iu Doma zdravlja Niš.


Leave a reply