Prekršajni sud se useljava u bivšu kasarnu (VIDEO)

Prekršajni sud se useljava u bivšu kasarnu (VIDEO)

Mišel Marković, predsednik Prekršajnog suda u Nišu

Zgrada bivše kasarne Filip Kljajić samo spolja podseća na nekadašnji vojni objekat, dok je unutrašnjost već potpuno preuređena. Hodnici u kojima je stajala vojna oprema i nekadašnje spavaonice kasarne pretvorene su u moderne prostorije, kancelarije i sudnice. Ovde će biti sedište više pravosudnih organa a prvi se useljava Prekršajni sud u Nišu, koji do sada nije imao svoj stalni prostor.

“Mislim da je ovo istorijski trenutak, ne samo za prekršajni sud, već i za ovu sredinu pa i republičko pravosuđe. Jer, prekršajni sud u nišu je jedan od najvećih sudova u Republici Srbiji. Ovaj prostor ima više od hiljadu kvadrata i moram da zahvalim Ministarstvu pravde koje je uložilo mnogo napora da se sve ovo dovede u red” – rekao je za Zonu plus predsednik Prekršajnog suda u Nišu Mišel Marković.

Seliće se narednih desetak dana, ali će već od srede 21. aprila početi da rade u novim prostorijama – gde i treba da se jave sve pozvane stranke.

U sedištu Prekršajnog suda u Nišu postupa 18 sudija, a zaposleno je  i šezdeset četvoro državnih službenika i nameštenika. Marković kaže da se radi efikasno, uprkos velikom broju predmeta.

Nakon adaptacije celokupne zgrade od 18.000 kvadrata tu će biti i drugi pravosudni organi i, kako je najavljeno, bivša kasarna postaće nova palata pravde u Nišu .

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com