TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

PET GRADILIŠTA U GO PALILULA (VIDEO)

Rešenjem pravno imovinskih odnosa uklonjene su bandere koje su bile nasred ulice I završena je kompletna rekonstrukcija Šumarske ulice i Braće Mrnjavćevića u Nišu. U toku su radovi i na asfaltiranju Francuske ulice na Delijskom visu, u Branka Krsmanovića kao i u Vojvode Putnika gde se menjaju dotrajale vodovodne cevi. U planu je da se posle ovih radova mašine presele u Igmansku , zatim u Zetsku i Ulicu Nikole Kopernika, najavila je u još jednom karavanu sa građanima gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski.

“Posle dve decenije čekanja stanovnici dve ulice u Naselju Pasi Poljana kompletno rekonstruisane.

Šumarska i Braće Mrnjavćevića sada imaju trotoare, kolovoz, a ukolonjene su i bandere koje su bile nasred ulice u ovom naselju. Sada nam je potrebna i javna rasveta”, kaže stanovnik Šumarske ulice, Bačko Vaso

Zahtev da se reše komunalni problemi dali su nedavno i stanovnici Franacuske ulice u kojoj su u toku radovi na postavljanju asfalta. Tom prilikom stanovnici obližnje Ulice Đorđa Ljubenovića su istakli da zbog nerešenih pravno-imovinskih odnosa već 20 godina godinama nemaju uređenu i bezbednu saobraćajnicu.

“Posle većih padavina ulica nam se urušava jer nemamo potporne zidove. Čekamo narešenje godinama, sada su nam iz Grada Niša rekli da postoje načini da se reši bao deo problema”, kaže Milena Mitić iz Ulice Đorđe Ljubinovića na Delijski visu.

Ovaj problem će biti rešen u skladu sa zakonom, kaže gradonačelnica Niša i dodaje da se nakon razgovora sa građanima počelo sa rešavanjem putne i komunalne infrasturkture na nekoliko lokacija na području Opštine Palilula, a u planu su i nova gradilišta.

“Došli smo da vidimo kako teku radovi u naseljima gde su nam grašani predočili probleme i koje smo mogli da rešimo. Uskoro se mašine sele u Igmansku, a zatim u Zetsku i Nikole Kopernika”, kaže gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski.

Zbog radova na zameni dotrajalih vodovodnih cevi u Ulici Vojvode Putnika saobraćaj kod kasarne je usporen, dok je u Ulici Branka Krsmanovića iza OŠ Sveti Sava” saobraćaj od opštine do mosta do daljeg obustavljen.

Svi radovi se finansiraju iz gradskog budžeta i predviđeni su ovogodišnjim Programom za izgradnju i rehabilitaciju saobraćjanica u Nišu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com