TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Sport VESTI

PIROT: POČELA 17. BOŽIĆNA ŠKOLA SPORTOVA (VIDEO)

U Pirotu je danas počela Božićna škola sporta, koja se organizuje 17 godina, a u okviru nje svake godine najmanje 3.000 mališana iz Pirota ima priliku da izabere neki od 64 potpuno besplatna programa.

Svečano otvaranje je u nedelju.

Promoter ovogodišnje škole je Milica Mandić.

Prvog dana polaznike nekoliko škola obišli su gradonačelnik Pirota i direktor Sportskog centra sa stalnim promoterom ove manifestacije Svetislavom Karijem Pešićem.

FOTO TANJUG/ ALEKSANDAR CIRIC/ nr

Legenda srpske i svetske košarke, aktuelni selektor košarkaške reprezentacije Srbije je istakao da je od velike važnosti organizovanje ovakve manifestacije, koja je jedinstvena ne samo u Srbiji, već i šire.

“Pirot ima fantastičnu sportsku infrastrukturu, malo koji grad u Srbiji može da se pohvali da na jednom mestu ima i Zatvoreni bazen, uskoro će biti završen i otvoreni kupališni kompleks i mnoge druge sportske objekte. Uslovi su zaista fantastični, a ova manifestacija je jedinstvana u Srbiji i odlična jer omogućuje deci da potpuno besplatno zimski raspust provedu baveći se sportom”, kazao je Pešić.

On je obišao škole džudoa, školu košarke, ali i školu tkanja pirotskog ćilima, koja ga je posebno oduševila jer, kako je kazao, i on potiče iz ćilimarske porodice.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić rekao je da je važno ponuditi deci da se u dobrim uslovima zimi bave sportom, umesto da sede kući ispred kompjutera.

FOTO TANJUG/ ALEKSANDAR CIRIC/ nr

“Pozivamo roditelje da dovedu svoju decu i izaberu neki od čak 64 programa, ne samo sportskih. Imamo gotovo sve sportove, već i školu tkanja, školu glume i mnoge druge programe. Kada smo orgnizovali prvu Školu sporta bilo je 12 programa, decu smo na plivanje vozili autobusima u Niš, sada imamo naš bazen, imamo svoje skijalište, svoje klizalište”, kazao je Vasić.

Direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević rekao je da je to poklon Grada Pirota i Sportskog centra Pirota svim mališanima, kao i da je najbitnije da deca svoje slobodno vreme provedu na najbolji mogući način, baveći se sportom tokom zimskog raspusta.

“Škola je jedinstvena po tome što deca mogu da vide kako funkcionišu pirotski sportski klubovi, kakvi su uslovi, treneri, a cilj je da deca ostanu i bave se sportom. To smo svih ovih godina i uspeli jer u Pirotu sada imamo na desetine sportskih klubova”, rekao je je Đorđević.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com