TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

POČELA IZGRADNJA HUMANITARNOG PARKINGA (VIDEO)

U Nišu se uveliko radi humanitarni parking na obodu Parka Svetog Save. Novac od parkiranja biće ulagan u humanitarne svrhe. Planirano je oko 200 parking mesta, što će uveliko rasteretiti taj deo grada, gde je mnogo zgrada, kafića i drugih lokala, pa se uvek traži mesto više. Parking bi trebalo da bude gotov ovoga leta.

Mesto gde će biti humanitarni parking

Trenutne radove doniraju društveno odgovorne firme – Transkop Svrljig uređuje teren i skida površinske slojeve. Parking servis je donirao svetiljke sa stubovima.

“Ja se nadam da će vrlo brzo da bude završen kako bismo svim sugrađanima koji žive u okolini, u Bulevaru Nemanjića, Branka Krsmanovića, Romanijskoj pomogli da reše problem parkiranja a istovremeno da budemo humani i da taj novac umesto parking servisu ide dečici koja se leče od različitih bolesti”, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je obišla gradilište.

Bilo je ideja da se na tom mestu gradi podzemna garaža, ali za to su potrebna mnogo veća sredstva tako da će ovo za sada biti klasičan parking, rekla je Sotirovski.

Njena pomoćnica Marina Živulović Petrović precizirala je da će Niš parking imati kućicu na ulazu iz Blagoja Parovića i parking će da bude potpuno uređen, sa kontrolisanim ulaskom i izlaskom.

REKONSTRUISAĆE SE IGRALIŠTE U ROMANIJSKOJ

Igralište u Romanijskoj

A deo novca koji je ostao od organizacije Kupa Radivoja Koraća uložiće se u rekonstrukciju igrališta. Jedno od njih je i igralište u Romanijskoj ulici. Prema rečima gradonačelnice, priprema se predračun kako bi se videlo šta je sve potrebno uraditi i koliko će to da košta.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com