TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

POČELA PRIJAVA MLADIH ZA 5.000 DINARA: OVO SU USLOVI! (VIDEO)

Od danas je počela prijava za 5.000 dinara novčane podrške od države za mlade. Do 15. decembra mogu da se prijave svi starosti od 16 do 29 godina, a isplata će prema rečima ministra finansija, početi već 16. decembra. Mladi uglavnom kažu da će novac potrošiti za novogodišnje poklone.

Svi mladi od 16 do 29 godina starosti do 15. decembra mogu da se prijave za novčanu pomoć od 5.000 dinara. Ovo je treći put da mladi dobiju od države novac. Prethodna dva puta više od million mladih u Srbiji je dobilo po 100 evra.

“Imam 19 godina i ova pomoć mi znači jer ću kupiti svojim najmilijima novogodišnje poklone”, kaže mlada Nišlijka.

Ministar finansija Siniša Mali naglašava da oni mladi koji su se za prethodne pomoći prijavili u februaru i junu moraju ponovo da se prijave.

Pravo na prijavu, prema njegovim rečima, imaju svi oni koji od 20. novembra imaju 16 godina, ili nemaju navršenih 30.”, kaže ministar Mali. 

Prijava je kao i ranije na sajtu Uprave za trezor Srbije – ime i prezime, broj lične karte i birate banku u kojoj imate račun, a mi ćemo u tu banku da uplatimo 5.000 dinara, a ukoliko nemate račun birajte samo banku i mi ćemo taj račun za vas da otvorimo”, objašnjava ministar finansija.

Ministar je naglasio da će se sa isplatom pomoći krenuti već 16. decembra i da će svima biti isplaćeno do 20 decembra. U republičkom budžetu za ove namene opredeljeno je oko šest milijardi dinara odnosno 45 miliona evra. Mali dodaje da će direktno novac, bez prijavljivanja, dobiti oni koji su na izvršenju kazne i oni koji primaju socijalnoću novčanu pomoć.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com