TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

POČELA REKONSTRUKCIJA UČITELJ TASINE

Počela je rekonstrukcija Učitelj Tasine ulice u Nišu, zbog čega je ova saobraćajnica do daljeg zatvorena za saobraćaj. Direktor Direkcije za izgradnju grada Zoran Prokić za Zonu plus kaže da bi radovi na asfaltiranju i izgradnja trotoara za behaton pločama bi, ukoliko vremenski uslovi to dozvole, trebalo da budu završeni do kraja godine.

Na asfaltiranje Učitelj Tasinee se dosta dugo čekalo jer su još letos bili radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže koje su sproveli radnici JKP “Naissus”.

Građani su se od jula žalili na rupe od radova u ovoj ulici, ali tek su se sada stekli uslovi za rehabilitaciju Ulice Učitelj Tasina, ističu u Direkciji za izgradnju Grada Niša. Ova saobraćajnica od Rajićeve do Prjezdine će biti zatvorena za saobraćaj sve dok se radovi ne završe, a prema planu to bi trebalo da bude do kraja godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Na rekonstrukciju same ulice se čekalo sve dok se nisu priključili novi korisnici na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, kako ne bi kasnije sekli tek napravljen asfalt, kažu u Direkciji za izgradnju grada Niša.

Pošto je taj posao završen rupa u ovoj ulici od radova više neće biti, a prema planu rehabilitacije ulice, tortoari će biti sa behatonom pločama, a kolovoz će nakon asfaltiranja obeležen pojačanom saobraćajnom signalizacijom zbog obližnje škole.

Ulica Učitelj Tasina se radi sredstivma iz ovogodišnjeg Programa rada za 2023/2024. godinu Direkcije za izgradnju.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com