TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo region i Srbija Udarne VESTI

POČELE POJAČANE KONTROLE SIGURNOSIH POJASEVA (VIDEO)

Počela je pojačana kontrola korišćenja sigurnosnih pojaseva i načina prevoženja dece i trajaće cele nedelje. Statistika je pokazala da je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa u saobraćajnim nezgodama prošle godine poginulo 97 vozača i 47 putnika u putničkim vozilima.

Čak 200.000 učesnika u saobraćaju samo u toku prošle godine nije koristilo sigurnosne pojaseve. Ipak, niški vozači kažu da se bez obzira na kontrolu redovno pridržavaju zakonskih propisa. Do 12. marta biće angažovano 4.000 saobraćajnih policajaca koji će raditi kako u civilu, tako i u uniformi koji će sprovoditi pojačanu kontrolu korišćenja sigurnosnih pojaseva u automobilu. Niški taksisti kažu, da bez obzira na kazne, treba se pridržavati zakona. Samo tokom prošle godine bilo je oko 150 fatalnih ishoda zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa.+

 

– Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa samo u prošloj godini stradalo je 97 vozača i 47 putnika, kaže pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan.

 

 

Pojačan fokus policije biće i na nebezbednom prevoženju dece. Samo tokom vikenda, u Jagodini i Kragujevcu registrovano je 25 prekršaja nebezbednog i nepropisnog prevoženja dece.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com