TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Politika Udarne

VUČIĆ: KONSTRUKTIVNA RASPRAVA U SKOPLJU, NIJE BILO VELIKIH SVAĐA

Skoplje, 11. septembra 2023.- Predsednik Srbije Aleksandar Vuèiæ izjavio je danas, nakon sastanka lidera Procesa Brdo-Brioni u Skoplju, da su se trudili na tom skupu da pronaðu zajednièki imenitelj i razgovarali o evropskoj buduænosti, kao i da je bila konstruktivna rasprava.”Kod nekih je nešto veæi entuzijazam, kod nekih malo manji. U svakom sluèaju u vrlo korektnoj i konstruktivnoj raspravi je protekao današnji dan. Nije bilo velikih svaða i tuèa, pošto smo mi i Priština ostavili naše probleme za èetvrtak i Brisel”, rekao je Vuèiæ. FOTO TANJUG/ RADE PRELIÆ/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, nakon sastanka lidera Procesa Brdo-Brioni u Skoplju, da ne očekuje ništa dobro od sastanka na najvišem nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine 14. septembra u Briselu, ali da će Srbija uvek da pokušava da dijalogom i razgovorom rešava probleme.

“Mi ne bismo da koristimo bič, kao što bi Kurti da koristi bič protiv Srbije, mnogo je jak, da ponese još jedan bič, možda mu taj jedan ne bude dovoljan”, rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinara o problemima Srba na Kosovu i Metohiji, kao što su napadi na njihove kuće, nedosatak prehrambrenih proizvoda i lekova, problemi bošnjačke sredine, Vučić je izjavio da će na pregovorima u Briselu insistirati na svim tim pitanjima. “Čekamo četvrtak da vidimo, insistraću na svim tim pitanjima, kao i na (pitanju) produženja pritvora Slađanu Trajkoviću i Luletu Mlenkoviću, videćemo šta će da budu odgovori ljudu u Briselu”, rekao je Vučić.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com