TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

POČELE POJAČANE KONTROLE VOZAČA ZBOG ALKOHOLA I NARKOTIKA (VIDEO)

Saobraćajna policije počela je međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, koja je usmerena na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. Tokom akcije koja se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

Od početka godine, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, iz saobraćaja je isključeno 57.100 vozača, što je za 11.000 više u odnosu na prošlu godinu, a čak 10.580 vozača zadržano je na trežnjenju u službenim prostorijama, jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu,.

U istom periodu, u službenim prostorijama zadržano je i 2.330 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, što je za 1.000 više u odnosu na isti period prošle godine.

Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan  je naveo da je tokom vikenda sprovedena pojačana kontrola u zonama turističkih destinacija.

“To su četiri policijske uprave – Čačak, Užice, Kraljevo i Novi Pazar. Tokom kontrole otkriveno je 647 upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, a 27 lica je zadržano zbog upravljanja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i alkoholom preko 1,21 promil u organizmu”, rekao je Belencan.

Saobraćajna policija u Srbiji svakog dana će angažovati sve raspoložive alkometarske uređaje, kao i uređaje za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu, saopštio je MUP.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom predstojećih slava i praznika, apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima, navodi se u saopštenju.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com