TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

POČELO NATKRIVANJE PIJACE „KRIVE LIVADE“

Do kraja nedelje trebalo bi da bude postavljena krovna konstrukcija na jednoj polovini pijace „Krive Livade“ na Bulevaru Nemanjića i to na delu gde su se prodavali poljoprivredni proizvodi. To su rekli nadležni koji su obišli radove. Nakon toga, tokom decembra i januara, privremeno se iseljavaju i tezge sa robom, kako bi mogli da se završe radovi na pokrivanju pijace.

U planu je da se nakon rekonstrukcije promeni raspored tezgi.

Deo koji je bio poljoprivredni bice robni, a cela poljoprivredna strana će biti uz Bulevar,  direktor JKP Tržnica Goran Đorđević. 

U planu je i noćni market na pijaci.

Planovi postoje I za druge pijace.

Planiramo izgradnju nove pijace na Ledenoj steni, završetak pijace u opštini Pantelej i spremanje dokumentacije za pijacu na Trošarini. To su realne stvari i mislim da ćemo za to imati dovoljno para. Naši ljudi koji rade na pijaci zaslužuju da imaju uređen prostor. Veliki projekat na kome upravo radimo je velika kvantaška pijaca. Na tom mestu će biti i auto-pijaca i buvlja pijaca, ističe gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Što se pijace Krive livade tiče, cena zakupa tezgi će ostati ista, a površina pokrivenog platoa biće oko 4000 kvadrata. Rekonstrukciju pijace finansira Grad Niš.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com