POČELO POTPISIVANJE UGOVORA ZA REPROGRAM KOMUNALNIH DUGOVA (VIDEO)

POČELO POTPISIVANJE UGOVORA ZA REPROGRAM KOMUNALNIH DUGOVA (VIDEO)

Nišlije koje su na evidenciji Centra za socijalni rad i imaju dugovanja za komunalne usluge – do kraja februara ove godine mogu sa “Objedinjenom naplatom” da potpišu ugovor o reprogramu duga. Taj ugovor podrazumeva otplatu zaostalih računa na neograničeni broj rata sa minimalnom ratom od 1.000 dinara na mesečnom nivou. Za sve ostale građane mogućnost otplate dugovanja će najverovatnije, kao i svake godine, biti ponuđena tokom 2023., kažu u niškoj “Objedinjenoj naplati”.

Od 1. februara zaostale račune za komunalije građani Niša koji se nalaze na eviednciji Centra za socijalni rad i ove godine mogu da otplate na rate. Uslov je da sa Objedinjenom naplatom potpišu ugovor o priznanju duga i plaćanju na neograničeni broj rata sa mesečnom otplatom od 1000 dinara. U današanje vreme svako plaćanje na rate Nišlije odobravaju.

U Nišu na evidenciji Centra za socijalni rad “Sveti Sava” postoji oko 3500 građana koji su u statusu socijalne potrebe. To je za oko 800 Nišlija više nego prethodne godine, kažu u niškoj Objedinjenoj naplati.

Može da bude i veći iznos, jer svako zna koliko ima mogućnosti da mesečno izdavaja za ugovorenu ratu i potrebno je da plaća po ugovoru ali i redovne dospele račune”, kaže direktorka JKP “Objedinjena naplata” Niš, Jelena Stojanović. 

Da bi građani potpisali ugovor o reprogramu duga potrebno je da imaju rešenje da su korisnici novčane pomoći Centra za socijalni rad, ličnu kartu i overenu izjavu kod notora o priznavanju duga, kao i novac za prvu ratu.

Ugovor o reprogram duga mogu da obnove i oni koji su ranijih godina na ovaj način otplaćivali dugovanja.

Imamo oko 800 njih koji su ranije potpisivali ugovore sa “Objedinjenom naplatom”. Ukoliko neko iz tih ugovora ima dugovanja postoji mogućnost da ponovo potpišu ponovo ugovor o reprogramu duga”, kaže Stojanović. 

Prvi put je preduzeće “Objedinjena naplata” uvelo telefonsko pozivanje građana kao i odlazak na teren kod svih Nišlija koji su u statusu socijilane potrebe kako bi im objasnili uslove ugovora i pomogli u ostvarivanju prava na reprogram duga u 2023.

Inače, ukupan dug Nišlija za komunalne usluge je oko 800 miliona dinara.

Praksa pokazuje da tokom godine polovina dužnika isplati svoje dugove, a da druga polovina delimično isplati i ponovo potpisuje ugovor o reprogramu. Zbog toga će Objedinjena naplata, kao i svake godine, tokom 2023. ponuditi mogućnost ugovora o reprogramu i svim ostalim dužnicima u Nišu

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com