TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Kultura VESTI

POČEO „URBAN FEST“, SVE PREDSTAVE ONLINE

Festival akademskih pozorišta „Urban fest” počeo je večeras, ali  će zbog epidemiološke sitacije, biti održan onlajn.

Tokom pet festivalskih večeri, publika će imati priliku da na fejsbuk stranici  Akademskog pozorišta i Studentskog kulturnog centra Niš pogleda deset predstava, koje su osvajale Grand prix festivala tokom prethodnih deset godina.

Festivalski dan otvorili su glumci Akademskog pozorišta, koji su uživo na stranici čitali poeziju. Festival zvanično počinje u 20 sati, emitovanjem filma o Akademskom pozorištu, koje ove godine obeležava 60 godina postojanja.

Tokom proteklih šest decenija, na našim “daskama koje život znače” mnogi glumci su započeli svoje karijere, mnogi student osvojili su svoje prve nagrade, sklopljena su mnogo prijateljstva, saradnje…Kroz film ćemo se podsetiti onih koji su obeležili stvaranje našeg malog teatra i omogućili da on bude ono što je danas.

Na repertoaru će od 20.30 biti predstava “Orkestar BB”, u izvođenju Fakulteta za dramske umetnosti pri Univerzitetu „Sv Kiril i Metodij“ Skoplje, Makedonija, po tekstu Bertolda Brehta, a u režiji prof. Mimi Tanevske-Srbinovske.

Druga predstava prve festivalske večeri je “Kući”, koju izvode glumci Fakulteta umetnosti iz Prištine, u režiji prof. Jovice Pavića.

Podsećamo, “Urban fest“ organizuje se po 16. put, njegov domaćin je Akademsko pozorište, umetnički direktor festivala je glumac Aleksandar Mihailović, a organizator Studentski kulturni centar Niš.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com