TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

POČINJE REKONSTRUKCIJA NIŠKE KLINIKE ZA PEDIJATRIJU

Do kraja ove godine počeće rekonstrukcija dva odeljenja na niškoj Klinici za pedijatriju, za šta je potpisan ugovor između Kliničkog centra Niš i organizacije “Humana srca”. Vrednost kompletne rekonstrukcije dečje dnevne bolnice i dečjeg infektivnog odeljenja je oko 150.000 evra.

Ugovor je potpisan u prisustvu ministarke zdravlja Danice Grujičić koja je istakla da će sledeće godine ministarstvo obezbediti skener i magnetnu rezonancu za ovu kliniku.

Krajem decembra krećemo u prvu fazu rekonstrukciju dnevne bolnice i infektivnog odeljenja a zatim će usledititi i njihovo opremanje nameštajem i medicinskom opremom. Rekonstrukcija podrazumeva zamenu svih instalacija, obnovu zidova, krečenje i sve ostalo što je potrebno”, kaže Nikolina Đurić iz organizacije “Humana srca”.

Posao je procenjen na oko 150.000 evra, ali ukoliko bude bilo potrebe biće obezbeđeno još novca za opremanje, kaže rukovodilac te klinike Jelena Vojinović.

Esktremno značajna donacija da bi mogli da koristimo sve kapacitete klinike. Zahvaljujemo se Grujučić koja daje podršku svemu onome što treba ovde još uraditi”, kaže Vojinović.

Ulaganje u zdravstvo jbiće cilj i naredne godine, kaže ministarka zdravlja Danica Grujičić koja je obišla niški Centar za minimalno invazivnu hirurgiju kojem je država nedavno obezbedila najmodernije endoskopske aparate – gastroduodenoskop i kolonoskop za operativne zahvate, a za Centar za radiologiju ultrazvuk i magnetnu rezonancu.

Videli ste novi ultrazvučni aparat, mamograf se montira i od petka će moći da bude u funkciji i žene da dođu na pregled. Novi skener je od pre osam meseci, a nedavno je uloženo i ljude jer su primljeni novi lekari koji su bili na udaru za vreme kovida i minstarstvo je to rešilo njihovim zapošljavanjem”, ističe direktor UKC Niš Zoran Perišić. 

Ovo će omogućiti da ova klinika bolje funkcioniše i ministarstvo će za ovu kliniku obezbediti skener i magnet jer je to nešto što je potrebno za decu da bi dijagnostika bila na jednom mestu”, istakla je ministarka Grujičić. 

Grujučić je istakla da će se u narednim godinama raditi na obnovi drugih zgrada starije gradnje, kao i na obezbeđivanju novih parking mesta, na čemu Klinički centar već radi na prostoru ispred Patologije. Ministarka je dodala i da je Nišu potrebna i poliklinika, obnova onkologije, fizijatrije, pedijatrijatrije, kao i porodilišta, u okviru obnove pet porodilišta u Srbiji sledeće godine.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com