уторак, јун 25

Počinje sezona: „Sladoled“ Narodnog pozorišta Niš večeras na keju!

0
17

Predstava „Sladoled“, Narodno pozorište Niš

Narodno pozorište danas počinje novu sezonu izvođenjem komedije “Sladoled” na platou ispred Oficirskog doma kao poklon gradu.

Pozorišni komad po tekstu hrvatskog autora Mira Gavrana izvodi se u režiji upravnika tog teatra, dramaturga Spasoja Ž. Milovanovića, a komadi ovog pisca su već igrani na pozornicama Beograda (“Noć bogova”, “Tajna Grete Garbo”…).

Predstava je poklon gradu – neće biti ulaznica.

Objavljen je repertoar za septembar i sve predstave igraće se na otvorenom – na Letnjoj pozornici ili u dvorištu Banovine. Cena ulaznice je 300 dinara, a u slučaju lošeg vremena predstave će biti odigrane u samom pozorištu uz poštovanje svih mera zaštite, saopštilo je Narodno pozorište Niš.

U ponedeljak, 7. septembra biće izvedeno muzičko – poetsko veče glumaca ovog pozorišta (Maja Vukojević Cvetković, Aleksandar Marinković i Stefan Mladenović) u parku Svetog Save, dok će u sredu, 9.9. na Letnjoj pozornici biti predstavljeni odlomci iz mjuzikla “Cigani lete u nebo” u režiji nedavno preminulog glumca Desimira Stanojevića, kao posveta kolegi ove noći.

Popularni Desko, poznat iz serije “Srećni ljudi” rođen je u Nišu, ali je bio zaposlen u Beogradu, u mjuzikl Pozorištu na Terazijama.

Četvrtak, 10.09. je rezervisan za dramu “U čije ime” Aleksandra Mihajlovića, u režiji Milana Karadžića, kojeg publika zna i kao reditelja popularnih TV serija (“Mješoviti brak”, “Budva na pjenu od mora”, “Biser Bojane”, “Komšije”).

Poznata komedija Vilijama Šekspira “Kako vam drago” u režiji Nikite Milivojevića ovog meseca neće se igrati na sceni matičnog pozorišta, već će biti na festivalima “Šekspir” (13.09.) u Čortanovcima i “Novi tvrđava teatar” (24.09.) u Smederevu.

Naslovi “Jabuka” po drami Verna Tiesena, rediteljke Aleksandre Kovačević (15.09.), “Herostat” Grigorija Gorina u režiji glumca Irfana Mensura (17.09.) i nova komedija pisca Nebojše Romčevića – “Vlast i njena opozicija” pod palicom Egona Savina (23.09.) na repertoaru su u Dvorištu Univerziteta u Banov

Leave a reply