TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo MEDIJANA - ČISTO DA SE ZNA PROJEKTI 2022

PODZEMNI KONTEJNERI PROTIV DEPONIJA (VIDEO)

Na teritoriji GO Medijana za deceniju je postavljeno preko 250 podzemnih kontejnera, što je pomoglo da taj deo Niša bude čistiji. Sa ovom strategijom nastaviće se i ubuduće, kažu u Medijani.


Podzemni kontejneri, ali i noćni odvoz smeća doprineli su da ulice u centru Niša izgledaju ovako. Međutim, i dalje se po negde može naći komunalni otpad pored kapija, kontejnera ili na ulici. Šta treba uraditi da toga ne bude?
U Opštini Medijana,koja je centralna gradska opština, kažu da imaju jasnu strategiju kada je očuvanje životne sredine u pitanju.

 

Dušanka Kitanović GO Medijana

– Za deset godina postavili smo 266 podzemna kontejnera, a samo u ovoj godini tridesetdva. I naredne godine ćemo isto raditi – kaže Dušanka Kitanović iz GO Medijana.

Edukacija najmlađih još jedna je od strategija GO Medijana, kako bi se svest o očuvanju životne sredine što više proširila. Nadležni očekuju da će boljoj ekološkoj slici centra grada i GO Medijana, doprineti i reciklažno dvorište, čije je otvaranje najavljeno za početak 2023.

– Već početkom naredne godine ćemo otvoriti reciklažno dvorište na teritoriji gradske opštine Medijana – kaže direktor JKP ”Mediana” Ivan Mihajlović.

Nakon Palilule i Gradske opštine Medijana, reciklažno dvorište trebalo bi da dobiju i preostale niške gradske opštine najavio je Mihajlović.

*** Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Gradske opštine Medijana. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com