TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti Društvo Udarne

POLOVINA UGOSTITELJA ODUSTALA OD ORGANIZOVANJA DOČEKA (VIDEO)

BOJAN MITIĆ, predsednik udruženja ugostitelja Konstantin

Bar polovina niških ugostitelja neće imati organizovan doček Nove godine! Ta procena stiže iz njihovog udruženja. To se prvenstveno odnosi na one manje lokale koji ne mogu da pokriju troškove organizacije i sprovedu sve epidemiološke mere, kaže za Zonu plus predsednik udruženja ugostitelja “Konstantin” Bojan Mitić.

Svakako će biti u nekim objektima koji su veći, pa su se kolege opredelile za proslavu Nove godine. Kolege koje imaju manje objekte su, zbog visokih troškova organizacije, odlučile da Novu godinu ipak dočekaju kod kuće, zato što troškovi muzike i dodatno angažovanje radne snage obesmišljavaju profitabilnost Nove godine. Epidemiološke mere su još na snazi… – kaže Mitić.

Dodaje da su građani promenili navike.

“Počeli su preko dana da dolaze i koriste usluge s namerom da do 20 sati budu u tom prostoru. Ručak – da, to je zaživelo, ali večera je bitan deo gde ostvarujemo prihode i sa ovim merama teško da će zaživeti” – ocenjuje Mitić.

Mitić kaže da ugostitelji od marta 2020. godine rade pod vremenskim ograničenjima, da su im kapaciteti prepolovljeni, a da su neki radili i sa 30 odsto potencijala.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com