TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

PONOVO NASTAVA U “VLADISLAV RIBNIKAR”, KRAĆI ČASOVI, POJAČANO PRISUSTVO POLICIJE

Nastava u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” jutros je ponovo nastavljena, posle tragične pucnjave 3. maja, a današnji dan će se razlikovati po tome što će učenici VII-2, odeljenja popodne doći na nastavu.

Časovi su skraćeni, bez ocenjivanja, prozivanja, a u svakoj smeni je prisutno po šest policajaca.

Deo roditelja traži da se obustavi nastava u postojećoj zgradi škole i da se radna školska godina okonča sa 3. majem, kada je učenik sedmog razreda ubio devetoro đaka i školskog čuvara.

Snežana Vuković iz Ministarstva prosvete rekla je za RTS da će deca u OŠ “Vladislav Ribnikar” imati više časova nego u protekle dve nedelje, kada su deca bila na dva do tri časa dnevno.

Napomenula je da je Ministarstvo prosvete naknadno čulo za terapeutske metode doktorke koju je Ministarstvo zdravlja, kao jednu od stručnjaka, angažovalo posle tragedije u školi da radi sa decom, kao i da metode ove doktorke nisu kod nas priznate i verifikovane. “Današnji dan će se razlikovati po tome što će učenici VII-2 popodne doći na nastavu. Oni su sami insistirali u razgovoru sa kolegama terapeutima. Mi smo u stalnom kontaktu sa njima, na dnevnom nivou, komuniciramo, osluškujemo. Insistirali su da počnu sa nastavom fizičkog i zdravstvenog vaspitanja. Sutra će krenuti sa nastavom fizičkog i nastavom geografije. Idemo postepeno, polako. u skladu sa potrebama i željama dece”, navela je Vuković. Naglasila je da, ukoliko roditelji primete da se deca plaše i nemaju potrebu da uđu u školski prostor, dete ne mora da dođe u školu jer bi to bilo “novo nasilje nad detetom i niko iz Ministarstva i stručnih krugova ne insistira na tome”.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com