TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo region i Srbija Udarne

POPLAVE U ZAPADNOJ I CENTRALNOJ SRBIJI, BORBA SA BUJICAMA

Valjevo, 23. juna 2020. – Poplavljene kuce u Valjevskoj Loznici, Kolubara se izlila. FOTO TANJUG / RADE PRELIC / an

 

Vanredna situacija u četiri opštine, kuće i putevi pod vodom

Zbog rasta vodostaja i poplava vanredna situacija proglašena je u Osečini, Krupnju, Loznici i Ljuboviji, gde je poplavljeno više od 500 domaćinstava.

U Ljuboviji je i najteža situacija gde je reka Ljubovija srušila most na magistralnom put, a ugroženo je još pet mostova.

 

Vanredna situacija u Kosjeriću, poplavljeno oko 40 kuća

U opštini Kosjerić proglašena je vanredna situacija, a jutros oko četiri sata izliza se reka Skrapež u centru grada usled čega je poplavljeno oko 40 kuća, vrtić i tri stambene zgrade, kaže predsednik opštine Kosjerić Žarko Ðokić.

On je za Tanjug rekao da su četiri osobe evakusane u Sportsku halu i da će u toku dana na njihov zahtev biti vraćeni kući.

Voda je odnela konstrukciju mosta u centru grada, koji je u izgradnji, a Ðokić kaže da je vanredna situacija u Kosjeriću proglašena jutros oko tri sata.
Naveo je i da je kiša padala tokom cele noći, a da i dalje pada ali je manjeg intenziteta.

 

U Lučanima uvedena vanredna situacija, evakusano 100 kuća

Na teritoriji opštine Lučani jutros je proglašena vanredna situacija zbog obilnih padavina, a više od 100 domaćinstava je poplavljeno u Guči i Viči i iz njih su tokom prethodne noći evakuisani ljudi i životinje, kaže zamenik predsednika opštine Lučani Miloš Jovičić.

On je za Tanjug rekao da za sada nisu ugrožena naseljena mesta Lučani i Ðerač i da su ona potpuno bezbedna mada se, kako navodi, vrhunac poplavnog talasa očekuje u tim naseljinim mestima u narednih sat vremena.

Dragačevo poplave PrtScr Tanjug

Precizirao je da su Lučani i Ðerač zaštićeni sistemom odbrane koji je uspostavljen pre dve godine i prošle godine, a koji za sada funkcioniše.

Jovičić kaže da je evakuacija počela juče posle podne i trajala je do kasno noćas.
“Najveći talas je naišao iza ponoći, oko dva ujutro.

Kiša je padala celu noć, neprestano pada os sinoć od 20.30”, rekao je Jovičić.

Naveo je da je jutros Štab za vanredne situacije na telefonskoj sednici proglasio vanrednu situaciju na teritoriji cele opštine Lučani.

Nabujali Ibar naneo je splav na most u centru Kraljeva

Kraljevo splav, PrtScr Tanjug

Od udara u most splav se potpuno raspao, prenosi RTS.

Zbog rasta vodostaja i poplava vanredna situacija je na snazi u osam opština – Osečini, Krupnju, Loznici, Ljuboviji, Malom Zvorniku, Arilju, Kosjeriću i Lučanima.

U prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com