TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti SVET VESTI

POPUŠTANJE ANTI-KOVID MERA U NEKIM KINESKIM MEGA-GRADOVIMA

Pojedine opštine u kineskim gradovima, u kojima se i dalje širi epidemija korone, usvojile su mere za smanjeno testiranje i ublažile pravila za karantin uoči očekivanih promena u strategiji prema tom virusu na nivou cele Kine, nakon protesta građana zbog strategije nulte tolerancije na kovid-19.

Pojedine opštine sada zahtevaju manje često testiranje i dozvoljavaju zatvaranje ljudi zaraženih koronom u kućni karantin, umesto u centralni, javili su kineski državni mediji.

Kina će najaviti ublažavanje karantina širom zemlje i zahteva za testiranje, rekli su izvori za Rojters.

U Kini su, zbog sprovođenja strategije nulte tolerancije prema korona virusu, koja podrazumeva najstrože mere u celom svetu, proteklih dana održane desetine protesta građana u više od 20 gradova u talasu građanske neposlušnosti bez presedana u Kini od kada je predsednik Si Đinping preuzeo vlast 2012, navodi britanska agencija.

Rojters prenosi da je, posle sukoba građana sa policijom u Guangdžou, u tom gradu za manje od 24 sata proglašena izolacija u najmanje sedam njegovih oblasti.

Prema podacima apoteka u Pekingu, tokom ove sedmice povećana je prodaja maski N95 koje pružaju mnogo veći stepen zaštite od onih za jednokratnu upotrebu hirurškog tipa, objavila je britanska agencija.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com