уторак, јун 25

Poslanici štrajkuju glađu

0
138

Martinović i Božić štrajkuju glađu ispred parlamenta

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović izjavio je da su on i njegova partijska koleginica Sandra Božić odlučili da stupe u štrajk glađu zato što smatraju da je došao čas da tužilaštvo i sudstvo u Srbiji reaguju na, kako je rekao, „fašističke ispade Boška Obradovića“.
“Tužialštvo mora da reaguje kada na zemlju bacite narodnog poslanika Marijana Rističevića, šutitrate ga u glavu, nanesete mu teške telesne povrede, a onda kažete da je Rističević imao nož, a pri tom znate da nije imao nož već ključeve od automobila”, rekao je Martinović novinarima ispred Doma Narodne skupštine.

Martinović i Božiće sede na stolicama ispred parlamenta, a u njihovoj neposrednoj blizini su i Obradović i Ševarlić, koji takođe štrajkuju glađu.

Obradović se pridružio Ševarliću u štrajku glađu

Lider opozicionog Pokreta Dveri Boško Obradović pridružio se samostalnom poslaniku Miladinu Ševarliću u štrajku glađu.
Ševarlić je ranije danas rekao da stupa u štrajk glađu, a to je obrazložio time što je u „nemogućnosti da pridobije poslanike u skupštini da raspravljaju o povredama teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nepoštovanje rezolucije 1244“ Saveta bezbednosti UN o Kosovu i Metohiji.

Leave a reply