POSLE SASTANKA, OBUSTAVA BLOKADE PUTA U ČAMURLIJI (VIDEO)

POSLE SASTANKA, OBUSTAVA BLOKADE PUTA U ČAMURLIJI (VIDEO)

Meštani Čamurlije do daljeg obustavljaju svakodnevne blokade puta Niš-Aleksinac, rekli su novinarima posle sastanka sa predstavnicoma Grada Niša. Nakon nedelju dana protesta dobili su odgovor od Grada i Puteva Srbije da se radi projektna dokumentacija za postavljanje adekvatne signalizacije kojom će se, kako su protestima i zahtevali, usporiti saobraćaj i povećati bezbednost na ulazu u selo.

Osam dana su meštani na jedan sat blokirali Čamurlijski put

Svake večeri poslednjih osam dana žitelji niškog sela Čamurlija blokirali su regionalni put 158 koji spaja Niš i Aleksinac, kako bi ukazali na česte saobraćajne nezgode na ulazu u ovo selo.

“Povod za proteste je saobraćajna nesreća u kojoj je nedavno teško povređen tinejdžer, koji je i dalje u bolnici”- rekla je predsednica Saveta građana Čamurlije Svjetlana Ilić.

Predstavnici Saveta građana su se preko Opštone Crveni Krst više puta obraćali Gradu za pomoć i zahtevima da se na ulazu u selo gde je i jedina autobuska stanica za Niš, postavi signalizacija za uspravanje saobraćaja i time poveća bezbednost.

“Bio je zastoj u komunikaciji ali sledeći sastanak sa Gradom je 7. juna i do tada nećemo protestovati” – rekla je Svejtlana Ilić.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirvski potvrdila je da je naredni sastanak 7. juna

“Obavestićemo ih tada o toku izrade dokumentacije. U planu je i izgradnja dodatnih sadržaja u Čamurliji zbog obližnje industrijske zone, kao i uvođenje kanalizacije u selo” – rekla je gradonačelnica Niša.

U Putevima Srbije Zoni plus su ranije potvrdili da su počeli sa izradom neophodne projektno-tehničke dokumentacije, na osnovu koje će biti postavljeni znakovi za naseljeno mesto, za ograničavanje dozvoljene brzine, pešački prelaz.

Iz Puteva Srbije napominju da na ulazu u Čamurliju mesto nije evidentirano kao crna tačka ali da će izaći u susret građanima koji žive u ovlm delu Niša.

Meštani kažu da će sa gradskim vlastima razgovarati i o autobuskom prevozu:

“Od septembra zbog školaraca postoji zahtev da se produži i autobuska linija do Toponice” – rekao je meštanin Čamurlije Bojan Ilić.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com