субота, јул 20

POTPISANI SPORAZUMI ZA POMOĆ NERAZVIJENIM OPŠTINAMA (VIDEO)

0
31

Trideset osam lokalnih samouprava dobilo je pomoć za unapređenje komunalne infrastrukture i realizaciju mera za smanjenje siromaštva. Novac su preko konkursa dobili od Kabineta ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština, a ugovori su potpisani u Nišu. Ukupna vrednost svih projekata je 245 miliona dinara.

Opštine Merošina i Gadžin Han su među trideset osam lokalnih samouprava koje su dobile novčanu pomoć iz Programa za razvoj za nedovoljno razvijenih opština. Dobijena sredstva uložiće u unapređenje komunalne infrastrukture.


Mi smo aplicirali za nabavku mašina za JKP Merošina. Od kabineta smo dobili 7 miliona, to je nekih 65% a mi dajemo još 35% iz lokalnog budžeta, kaže predsednik opštine Merošina Saša Jovanović.

 

Pomoć je dobila i opština Aleksinac.

Kako bi saradnja lokalnih samouprava sa kabinetom ministra bila još bolja, ideja je da se ministarstvo iz Beograda premesti u Niš. Ovo je treća godina zaredom u kojoj Kabinet ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština novčanim sredstvima pomaže lokalnim samoupravama. Na Javni konkurs prijavile su se 44 nedovoljno razvijene opštine sa 130 projekata. 

 

 

Leave a reply