POTPISANI SPORAZUMI ZA POMOĆ NERAZVIJENIM OPŠTINAMA (VIDEO)

POTPISANI SPORAZUMI ZA POMOĆ NERAZVIJENIM OPŠTINAMA (VIDEO)

Trideset osam lokalnih samouprava dobilo je pomoć za unapređenje komunalne infrastrukture i realizaciju mera za smanjenje siromaštva. Novac su preko konkursa dobili od Kabineta ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština, a ugovori su potpisani u Nišu. Ukupna vrednost svih projekata je 245 miliona dinara.

Opštine Merošina i Gadžin Han su među trideset osam lokalnih samouprava koje su dobile novčanu pomoć iz Programa za razvoj za nedovoljno razvijenih opština. Dobijena sredstva uložiće u unapređenje komunalne infrastrukture.


Mi smo aplicirali za nabavku mašina za JKP Merošina. Od kabineta smo dobili 7 miliona, to je nekih 65% a mi dajemo još 35% iz lokalnog budžeta, kaže predsednik opštine Merošina Saša Jovanović.

 

Pomoć je dobila i opština Aleksinac.

Kako bi saradnja lokalnih samouprava sa kabinetom ministra bila još bolja, ideja je da se ministarstvo iz Beograda premesti u Niš. Ovo je treća godina zaredom u kojoj Kabinet ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština novčanim sredstvima pomaže lokalnim samoupravama. Na Javni konkurs prijavile su se 44 nedovoljno razvijene opštine sa 130 projekata. 

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com