TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

POTPISIVANJE UGOVORA O KUPOVINI STANOVA IZ VOJNOSTAMBENOG FONDA

Za pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije organizovano je potpisivanje ugovora o kupovini stanova dodeljenih iz vojnog stambenog fonda u Nišu, a nakon donetih izmena i dopuna propisa kojima je omogućena kupovina stanova u korist svih zakupaca stanova pod povoljnijim uslovima. Zakupci stanova ugovore će potpisivati od 13. do 15. decembra 2023. godine.
Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovali su vršilac dužnosti sekretara Ministarstva odbrane Nebojša Nikolić, savetnik ministra odbrane Nikola Banjac, načelnik Uprave za infrastrukturu Sektora za materijalne resurse potpukovnik Miloš Peruničić i zamenik vojnog pravobranioca Odeljenja u Nišu potpukovnik Slobodan Stanimirović.
Sa ciljem poboljšanja uslova života i rada svojih pripadnika, Ministarstvo odbrane započelo je početkom juna 2023. godine izradu Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o rešavanju stambenih potreba koji je stupio na snagu 1. novembra 2023. godine, a kojim je pojednostavljena i znatno ubrzana procedura za kupovinu stanova iz stambenog fonda Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Navedenom izmenom cena otkupa stanova u Nišu iz vojnostambenog fonda povoljnija je za oko 30 odsto.
Po stupanju na snagu ovog Pravilnika, Uprava za infrastrukturu Sektora za materijalne resurse preduzela je mere iz svoje nadležnosti kako bi se na što efikasniji način sprovela overa Ugovora o kupovini stana sa zakupcima. U skladu sa odredbama novih izmena i dopuna Pravilnika izvršeno je bodovanje i pripremljene bodovne liste za obračun kupovne cene stana.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com