TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

POŽAR U EI: KAKO POMOĆI FIRMAMA KOJE SU IZGUBILE SVE?

Posledice stravičnog požara u krugu EI Niš, koji je progutao magacinske, proizvodne i kancelarijske prostore više firmi, tek će se procenjivati. Potpuno je izgoreo prostor sedam firmi koje zapošljavaju 1.500 ljudi. O mogućoj pomoći, sa vlasnicima kompanija i poslovnog prostora razgovarala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.
Dragana Krstić, vlasnica firme “Alfa media” kaže da je su im uništene mašine vredne više od pola miliona evra. Njena kompanija je ovde zakupac objekta i šteta je, kaže, totalna.
“Nama roba nije bila osigurana, bavimo se proizvodnjom materijala za internacionalne kompanije. Ne znam koliko je Grad u mogućnosti da pomogne, ali od države očekujemo puno. Sve mašine su stradale u objektu, nemamo repromaterijala, imamo samo dobru volju i radnike koji žele da rade, nemamo prostor, ništa…”
Grujica Cekić, vlasnik poslovnog prostora, kaže da je neposredno stradalo sedam firmi. Njegov prostor je osiguran, tako da očekuje da se štata nadoknadi.
“Desetak firmi funkcioniše ovde, hiljadu i po ljudi radilo u prostoru koji više ne postoji. Čeka se da se završi istraga pa da se krene sa raščišćavanjem. Treba da budemo efikasni, da što pre vratimo u prethodno stanje. Grad je obećao pomoć”, rekao je Cekić.

Sa vlasnicima prostora i kompanija razgovarala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com