TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

PREDLOG DA ĐINĐIĆ DOBIJE SPOMENIK U NIŠU

Prvom demokratski izabranom premijeru u Srbiji, Zoranu Đinđiću, koji je ispred sedišta Vlade Srbije 12. marta 2003. godine ubijen, održan je pomen u niškom Sabornom hramu.

Miodrag Stanković iz koalicije “Niš, Moj grad” predlaže da Đinđić dobije spomenik u Nišu.

Nišlije poštuju ono što je radio Zoran Đinđić i moj predlog da se spomenik izgradi mislim da treba da prihvate svi politički akteri u gradu. Ja mislim da je Zoran bio taj koji okuplja i koji čini to zajedništvo i jedinstvo među ljudima, dodaje Stanković.

Dvadeset jedna godina je prošla od njegovog mučkog ubistva, a svi smo svesni njegovog velikog nasleđa i svi znamo Đinđića kao jeednog praktičnog vizionara. nakonstvarno tmurnih i mračnih devedesetih godina dao je svetlo, put i nadu. Jedna izlolovana zemlja je krenula krupnim koracima, ali to se nažalost zaustavilo, kaže Ljubiša Đurić iz Demokratske stranke.

Za Đinđićevo ubistvo je konačnom presudom Vrhovnog suda 2009. godine osuđeno 12 učesnika u atentatu na ukupno 348 godina zatvora. Đinđić je sahranjen 15. marta u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, uz prisustvo više od 70 stranih državnih delegacija.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com