TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

PREDSEDNIK VUČIĆ ĆE U NIŠU PRISUSTVOVATI PRIKAZU NAORUŽANJA I VOJNE OPREME

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće prikazu naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije u kompleksu Niške tvrđave, potvrđeno je iz Kabineta predsednika.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nizom manifestacija obeležiće Sretenje – Dan državnosti Republike Srbije, koji se proslavlja u znak sećanja na Sretenje 1804. godine, kada je u Orašcu podignut Prvi srpski ustanak i isti datum 1835. godine, kada je u Kragujevcu donet prvi moderni ustav Srbije.
U Nišu će u sredu 14. februara sa početkom u 14 časova biti priređen prikaz naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije, gde će posetioci moći da vide deo najsavremenijih sredstva naoružanja i vojne opreme kojima raspolaže Vojska Srbije.
Pripadnici Garde Vojske Srbije, u 16 časova izvršiće počasnu artiljerijsku paljbu, na tri lokacije: sa Savske terase na Kalemegdanu, sa Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu i sa Niške tvrđave u Nišu.
Građani Srbije moći će da vide prelet avijacije nad Beogradom, Mladenovcem, Kragujevcem, Kruševcem, Nišom, Jagodinom, Požarevcem, Smederevom, Pančevom i Novim Sadom, a helikoptere će imati priliku da na nebu iznad svojih gradova vide stanovnici Kraljeva, Čačka, Valjeva, Gornjeg Milanovca, Kruševca i Niša.

Izložba u Domu vojske Srbije u Nišu

U Domu Vojske Srbije u Nišu toga dana biće otvorena i izložba Vojnog muzeja povodom Dana državnosti pod nazivom „Srbija kroz vreme – 220 godina državnosti“, na kojoj će posetioci biti u prilici da vide eksponate koji su do sada retko izlagani, a koji svedoče o temeljima moderne srpske državnosti i spremnosti naroda i vojske da stečenu slobodu beskompromisno brani.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com