четвртак, јун 13

PREDSEDNIK VUČIĆ PROGLASIO VANREDNO STANJE! (VIDEO)

0
201

FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

Proglašeno je vanredno stanje u Srbiji, u skladu sa Ustavom. Odluka stupila na snagu odmah, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija je od danas u ratu sa nevidljivim i opasnim protivnikom. Ovo je borba za starije i bolesne, za naše roditelje! Svi stariji od 65 godina moraju biti u kućama i dvorištima, rekao je predsednik Vučić.

“Penzioneri, molim vas, ne izlazite napolje! Evropske solidarnosti nema. Jedino može da nam pomogne Kina. Zamolio sam predsednika Kine, Si Đinpinga, da nam pomogne, rekao je između ostalog predsednik Srbije.

Vučić je saopštio da od sutra ne rade škole, vrtići, fakulteti. Nema treninga i teretane, a lokalne samouprave treba da ograniče radno vreme restorana i kafića u skladu sa Zakonom o radu.

Virus najviše ugrožava kardiovaskularne bolesnike, obolele od malignih bolesti i dijabetečare.

Dvojica obolelih su na respiratoru u ovom trenutku. Obojica su u teškom stanju, rekao je Vučić

On je naglasio da će svi državljani Srbije koji dolaze u zemlju iz bilo kog kraja sveta morati da 14 dana budu u izolaciji, a oni koji dolaze iz žarišta – 28 dana u karantinu ili samoizoalciji.

Policija sprovodi nadzor nad izolacijom. Onom ko to bude prekršio sledi tri godine zatvora odmah! Strancima poručujem – nemojte da dolazite u Srbiju! Sem Kinezima, njih zovemo da dođu i da nam pomognu! I naše građane molim da ne dolaze iz inostranstva!, rekao je između ostalog predsednik Srbije.

On je naglasio da su, zbog neodgovornosti, dve najugroženije gradske sredine Beograd i Niš. Dodao je da je odluka o zabrani međugradskog saobraćaja moguća u narednih 48 do 72 sata.

Predaja nije opcija. Borićemo se i pobedićemo!, zaključio je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.


Leave a reply