TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

PRIJEM GRAĐANA: UDRUŽENJA PENZIONERA TRAŽE PROSTOR ZA OKUPLJANJE

Penzioneri sa područja Opštine Medijana traže od Grada Niša da dobiju prostor za okupljanje. To su istakli na prijemu kod gradonačelnice koja je najavila da postoji nekoliko lokacija na kojima bi penzioneri mogli da se okupljaju i da će u narednom periodu biti obezbeđeni prostori za penzionerska druženja u svih pet niških opština.

Prvi ovogodišnji prijem građana u Kabinetu gradonačelnice Niša. Spisak građana dug, problema mnogo. Na red su stugli i predstavnici Udruženja penzionera sa područja Opštine Medijana koji se godinama okupljaju na otvorenom u Parku Svetog Save. Sada žele da im grad omogući prostor za druženje i stvaranje novih prijateljstava.

prijem građana

Prostor bi za nas značio mir, mesto u kojem bismo se okupljali, družili i pričali”, kaže Sveta Bojković čaln Udruženja Grada Niša. 

Gradonačelnica Niša kaže da postoji nekoliko lokacija na kojima bi moglo da se penzionerima omogući da koriste gradske prostorije, a da bi za penzionere Medijane to bilo najverovatnije u blizini parka i opštine.

Neki su u zakupu, nekim udruženjima ćemo tek obezbediti prostor, ali ćemo svim penzionerima u svakoj opštini omogućiti prostor za druženje”, kaže Dragana Sotirovski gradonačelnica Niša. 

Kao i na prethodnim prijemima najveći broj zahteva je oko uređenja komunalne infrastrukture. Ovog puta građani iz Palmotićeve ulice u Naselju Branko Bjegović kao prioritete navode javno osvetljenje, više prostora za parkiranje u naselju i poboljšanje horizontalne signalizacije u blizini škole.

“Ulica je duga 155 metara i nemamo osvetljenje, i noću je haos, deca tu prolaze kada idu u školu, igralište, za ambulantu”, kaže stanovnik Naselja Branko Bjegović Slobodan Ilić.

U Opštini Crveni Krst kažu da će osvetljenje u ovoj ulici dobiti do kraja godine. Na Panteleju brojni zahtevi za asfaltiranjem ulica.

U ovom trenutku su izdate građevinske dzvole za ulice u Viniku. Radiće se pojedine ulice u Čalijama, kao i ulice iznad Gornjomatejevačke koje su nam sada prioritet”, kaže predsednica GO Panteleja Nataša Stanković. 

Prijemi građana u Kabinetu gradonačelnice Niša jednom mesečno se organizuju četvrtu godinu zaredom, a svi građani koji žele da iznesu svoj problem i zakažu sastanak sa nadležnima mogu to učiniti putem sajta Grada Niša i putem telefona 018 504 728, 018 504 419 .

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com