PRIJEM GRAĐANA: ULICE, PREVOZ, UDARNE RUPE I DRUGE NIŠKE TEME (VIDEO)

PRIJEM GRAĐANA: ULICE, PREVOZ, UDARNE RUPE I DRUGE NIŠKE TEME (VIDEO)

Današnji dan građani Niša iskoristili su da rukovodstvu grada iznesu svoje muke, probleme, ali i ideje za unapređenje infrastrukture, kulturnih, sportskih i turističkih sadržaja.

Prijem građana u Gradskoj kući u Nišu

Oko devet sati počeo je prijem u Gradskoj kući gde su direktno, licem u lice, razgovarali sa nadležnima.

Ivica Stanković, predsednik Saveta građana Kunovice, sela koje ima 50-60 stanovnika, skreće pažnju na udarne rupe i šiblje kraj puta.

“Zbog udarnih rupa autobus jedva ide. Došli smo i zbog uličnog svetla koje je dosta pregorelo” – rekao je Stanković.

Neki odgovori stižu odmah.

Vršilac dužnosti direktora Direkcije za izgradnju grada Niša Zoran Prokić kaže da će sa prvim toplijim danima početi krpljenje udarnih rupa.

“Asfaltna baza je prošle godine sredinom februara počela da radi. Potrebna je temperatura iznad sedam stepeni. Izvođača imamo” – rekao je Prokić.

Dolazili su i građani koji nisu unapred zakazali razgovor, ali su i oni bili primljeni.

A još ranije jutros živo je bilo i u programu Zone plus.  Tokom gostovanja gradonačelnice u jutarnjem programu Zone plus telefoni su neprestano zvonili, a većina pitanja odnosi se na infrastrukturu i komunalne probleme. Bilo je i sasvim novih predloga – jedna Nišlijka smatra da bi trebalo da se besplatan prevoz koji omogućava grad za starije sugrađane ograniči na deset vožnji mesečno. Tako bi, kaže, pomoć stigla do tri puta više penzionera, a granica mogla sa 75 godina da se spusti na 65 godina.