TIM  ZA ŠKOLE: ISTI MODEL NASTAVE KAO I OVE NEDELJE

TIM ZA ŠKOLE: ISTI MODEL NASTAVE KAO I OVE NEDELJE

Tim za škole doneo je odluku da od ponedeljka, 31. januara, učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađaju neposredno, a stariji osnovci po kombinovanom modelu, podeljeni u dve grupe. Za učenike srednjih škola nastava će se odvijati prema kombinovanom modelu, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. U periodu od 20. do 26. januara broj zaražene dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina bio 5.480, što je 0,71 odsto zaraženih. Pozivajući se na podatke Instituta Batut, Ministarstvo navodi da je učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva kovid -19 u istom periodu iznosio 3,7 odsto.

 

U osnovnim i srednjim školama 25 odeljenja (0,06 odsto), su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika, u poslednjih 10 kalendarskih dana, promenila način organizacije rada sa neposrednog na onlajn nastavu.

Takođe, u istom periodu ukupno je 214 (0,54 odsto) odeljenja koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model.

Ukupno su 43 (0,11 odsto) grupe iz kombinovanog modela nastave prešle na onlajn u poslednjih 10 kalendarskih dana.