TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

MORO SE ZALJUBIŠKA U AURELIU? NEPOHODNA POMOĆ ZA LEČENJE I HRANU

Konj Moro, koga su volonteri niškog “Zoo Planeta” spasili u julu od neodgovornog vlasnika, još dugo će se oporavljati od katastrofalnih uslova u kojima je živeo. Ipak, Moro koji se plašio ljudi, jer je bio zlostavljan sada je počeo da stiče poverenje u volontere za zaštitu životinja i kako saznajemo počeo je od sreće da se valja po poljani i druži sa drugim spasenim konjima u Zoo kutku u Kamenici.

Moro se prvi put kupao posle nedelju dana boravka u Zoo kutku u Kamenici. A posle mesec dana adekvatne nege i lečenja, prvi put su mu orezana i kopita. Reč je o konju koji je zlostavljan, izgladnjivan i čak dve godine bio vezan za ogradu.

On je dosta star konj i period oporavka će mu biti dosta dug. Ide na bolje, počeo je da se goji, ali je još u teškom stanju”, kaže Dušan Stojanović iz Udruženja “Zoo Planet”

Nakon zbrinjavanja u Zoo kutku Moro je primao infuziju i antibiotsku terpaiju i negovane su mu mnogobrojne rane koje je zadobio od prezanja. Bez obzira na teško stanje, prvi put je srećan.

Sada je stekao poverenje i volontre i srećan je. Potrebno mu je još dosta lekova, adekvatne hrane i ko želi može da donira”

Radost i ljubav deli sa Aureliom, koja je takođe spasena od vlasnika koji ju je u maju krvnički tukao. Aurelia je sada dobro, a nedavno je Osnovni sud u Leskovcu počiniocu starom 74 godine iz sela Stajkovce kod Vlasotinca odredio zatvorsku kaznu od tri meseca zbog krivičnog dela ubijanje i zlostavljanje životinja. To je i prvi slučaj u Srbiji kojim je umesto novčane kazne počinilac kažnjen zatvorom.

Udruženje “Zoo Planet” u Nišu sada čeka rešenje od Veterinarske inspekcije u Leskovcu da se Aurelia formalno i trajno oduzme od vlasnika i ostane u Zoo kutku u Kamenici.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com