TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Hronika Udarne VESTI

U UDESU KOD LESKOVCA POGINULA JEDNA OSOBA, POVREĐENO TROJE, MEĐU NJIMA DVOJE DECE

Jedna osoba je danas poginula, a tri su povređene, među kojima dvoje dece, u saobraćajnoj nesreći na auto-putu iz pravca Niša ka Leskovcu kod Brestovca. Kako je rečeno Tanjugu u Policijskoj upravi Leskovac, do nesreće je došlo kada je vozilo sletelo sa puta oko 13 časova.

Mađarski državljanin M.P.L. (43) zadobio je teške povrede opasne po život i trenutno se nalazi u operacionoj sali, rečeno je iz UKC Niš. Nakon hitne dijagnostike utvrđeno je da ima krvarenje u mozgu i moždanim opnama, krvarenje u vratu, višestruke prelome rebara desno, sa defektom na zidu grudnog koša, kontuziju pluća i jetre uz oštećenje tkiva jetre. Oba povređena deteta, a reč je o devojčicama bliznakinjama starim 19 meseci, hospitalizovana su na Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju UKC Niš.

”Nakon urađene kompletne dijagnostike po trauma protokolu, utvrđeno je da je jedna od pacijentkinja imala povredu – posekotinu jezika, koja je odmah hirurški sanirana od strane maksilofacijalnih hirurga, kao i prelom desne nadlaktice, koji je trenutno, prema rečima lekara, konzervativno saniran.

Kada je reč o drugoj pacijentkinji, ona sem ugruvanosti, nema povreda. Obe pacijentkinje, hospitalizovane su na odeljenju Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju UKC Niš”, naveli su iz UKC Niš za Tanjug.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com