TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

ZATVOR ZA BIVŠEG VLASNIKA KOBILE AURELIE (VIDEO)

Osnovni sud u Leskovcu odredio je zatvorsku kaznu muškarcu koji je pre tri meseca pretukao kobilu u selu kraj Vlasotinca. Osuđen je na tri meseca zatvora što advokati koji su bili uključeni u slučaj ocenjuju kao dobar primer kako se poštuje Zakon o dobrobiti životinja. Ovo je prvi put na jugu Srbije da je umesto novčane kazne, počinilac kažnjen zatvorom zbog krivičnog dela ubijanje i zlostavljanje životinja, kaže ekskluzivno za Zonu plus Nina Krstić, advokat Udruženja Zoo Planet.

Pravda za Aureliu je postignuta, potvrdila je za Zonu plus advokatica Udruženja Zoo Planet, Nina Krstić.

Osnovni sud u Leskovcu odredio je zatvorsku kaznu od tri meseca muškarcu starom 74 godine iz Stajkovca kraj Vlasotinca koji je 5. maja čekićem i motkom pretukao kobilu Aureliu. Reč je o slučaju koji je uznemirio javnost i zbog čega je reagovalo Udruženje Zoo Planet.

Nina Krstić, advokatica

U Osnovnom sudu u Leskovcu glavni pretres je bio 9. avgusta, nakog čega je Sud doneo odluku da ga kazni zatvorom u trajanju od tri meseca koliko je i tražilo Osnovno javno tužilaštvo u Leskovcu. Mi smo zadovoljni presudom jer je pravda za Aureliu zadovoljena i srećni smo zbog takve odluke Suda i nadamo se da će ona uticati na sve eventualne buduće počinioce takvih krivičnih dela da takva dela ne izvršavaju, da će to biti neka praksa i škola da takve stvari ne seju da se rade”, kaže Nina Krstić. 

Na ovu presudu okrivljeni i Osnovno javno tužilaštvo imaju pravo žalbe. Ipak, na jugu Srbije ovo je prvi slučaj čiji je epilog umestno novčane kazne, kazna zatvora za krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja. U međuvremenu Aurela se nalazi u Zoo kutku u Kamenici.

Postoje novčana kažnjavanja ali u mojoj advokatskoj praksi do sada nije bilo zatvorske kazne. Aurelia je na bezbednom, oporavila se i od nje nismo i nećemo odustati”, naglašava Nina Krstić.

Udruženje Zoo Planet u Nišu sada čeka rešenje od Veterinarske inspekcije u Leskovcu da se Aurelia i trajno oduzme od vlasnika i ostane u Zoo kutku u Kamenici.

Svi koji žele da pomognu Aureliji i ostalim životinjama, ovom udruženju mogu da doniraju novac ili hranu.  

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com