TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

Prikupljen novac za oslikavanje murala u čast novinaru Miloradu Doderoviću

Milorad Doderović, niški novinar, pisac i publicista, prvi je novinar, koji će dobiti mural u Nišu, a i Srbiji. Za manje od mesec dana prikupljeno je od 320.000 dinara. Novac za mural donirali su njegovi prijatelji, kolege, poštovaoci njegovog lika i dela.

Skica Eška Kurtića za izradu murala Doderu

Ideja za mural potekla je od njegovih najboljih prijatelja, zvanično je inicijativu ju pokrenulo Udruženje novinara Srbije, a samu akciju prikupljanja para za mural volonterski je pokrenula i dovela do kraja Lokalna fondacija Niš.

Mural sa likom Doderovića, na zgradi u kojoj je živeo u ulici Oblačića Rada, oslikaće poznati niški umetnik Eško Kurtić.

U akciji, koja je organizovana tiho i nenametljivo učestvovalo je više od 40 donatora.

Milorad Doderović rodjen je 1953 godine, a od 1978 aktivo se bavi novinarstvom. Radio je u niškim novinama i časopisima Zbivanjima, Grafitu, Narodnim novinama, saradjivao je sa brojim časopisima širom SFRJ. Više od jedne decenije bio je urednik Narodnih novina, a potom šef dopisništva Glasa javnosti. Radio je priloge, reportaže i emsiije za RTS i TV Zonu. Četvrt veka bio je dopisnik australijskog SI BI ESA.

Napisao je monodramu “Borci plaču posle rata”, Roman “Hodžina kći”, kao i knjigu “Sedma sila bez krila”.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com