TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

PRONATALITETNA POLITIKA U MEROŠINI I DOLJEVCU (VIDEO)

U Doljevcu i Merošini nema značajnih demografskih oscilacija, što ukazuje na dobru populacionu politiku koju vode lokalne vlasti, rekla je pomoćnica ministra za brigu o porodici Aleksandra Čamagić, prilikom posete ovim dvema opštinama. Inače, opštine Doljevac i Merošina za nezaposlene majke i novorođenčad izdvajaju mesečno po 10.000 dinara tokom čitave godine. Čamagićeva je sa predstavnicima lokalnih samouprava razgovarala o primeni mera pronatalitetne politike, a obišla je i radove na novom vrtiću u Merošini.

Pomoćnica ministra za brigu o porodici i demografiju Aleksandra Čamagić posetila je Doljevac i Merošinu, gde je sa predstavnicima lokalnih samouprava razgovarala o primeni mera pronatalitetne politike i demografskoj situaciji u tim opštinama.

Imali smo vrlo kontruktivan razgovor i ukazali na neke demografske probleme. Preduzeli smo određene korake kako bismo povećali stopu novorođenih deteta na našoj teritoriji. Poslednje četiri godine nemamo odstupanja. 96-97 beba je za četiri godine rođeno, kaže predsednik Opštine Merošina Saša Jovanović.

Pomoćnica miniustra kaže da je od velikog značaja i “auto-put-mira” koji povezuje Niš i Drač.

Drago mi je da smo u Opštini Merošina i što smo čuli šta sve lokalna vlast radi. Sve ono što radi država ne bi vredelo kada se io lokalne samouprave ne bi uključile u tu priču, kaže pomoćnica ministra za brigu o porodici Aleksandra Čamagić.

Čamagićeva je obišla i radove na novom vrtiću u Merošini, koji će biti završen u aprilu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com