TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

Protesti treći dan – tenzije u Beogradu, Žandarmerija pred Narodnom Skupštinom (video)

Apeli lekara, premijerke, ministra da se, zbog sve većeg broja zaraženih korona viruom, građani ne okupljaju u većem broju, očigledno nisu urodili plodom. U Beogradu, Novom Sadu, Nišu bolnice su pune, ali građani su opet na ulicama.

Demonstracije, koje su počele bez većih incidenata, eskalirale su u Beogradu oko 21.30 kada je nekoliko demonstranata počelo da kamenicama gađa i lomi stakla na na Narodnoj Skupštini u Beogradu.

Tek tada se pred skupštinom pojavio kordon Žandarmerije. Bacaju se kamenice i baklje na policiju. Čuju se topovski udari. A onda je stiglo i pojačanje policiji, pa su okupljeni ispred Skupštine počelo da beže ka susednim ulicama.

Treći dan zaredom i u Nišu ponovo protesti i šetnja ulicama. Okupljanje je počelo u ulici Nikole Pašića, šetnja do Trga Kralja Aleksandra, preko glavnog gradskog trga i dalje ka sudu i Crvenom pevcu. Za razliku od juče, sada ne sede. Blokiraju se raskrsnice na kratko. Zviždi se i skandira. Nose se zastave i transparenti.

U Beogradu, najpre mirno. Sporadično svađe između različitih grupa demonstranata. Kako vreme odmiče, tenzije sve jače.

Kako javljaju mediji, prvo su stigli desničari. Onda i levičari. Došlo je do koškanja. Kasnije je jedan od demonstranata drugo ubo nožem u nogu. Nejasno je zašto. Ali je napadač uhapšen.

Kasnije je situacija eskalirala. Letele su kamenice I topovski udari ka Narodnoj skupštini. Slomljena su stakla. I tada se pojavila Žandarmerija. I dalje je napeto.

I Novosađani koji su se okupili na protestu krenuli su sa Trga slobode ka auto-putu, sa idejom da ga blokiraju. Ali ih je tamo zaustavila policija.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com