TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

PUT OD NAUČNOG RADA DO REALIZOVANE IDEJE

Da naučni radovi i istraživanja na fakultetima više ne stoje u fiokama, već da budu primenjivi u praksi i da industrija bude zasnovana upravo na tim idejama biće cilj SIMFinno Inovacionog inkubatora.

Promocija inovacionog preduzetništva u naučnoj i akademskoj zajednici i privlačenje studenata svih nivoa studija koji imaju neku startap ideju u oblasti veštačke inteligencije, automatizacije i robotike, zaštite životne sredine, cirkularne ekonomije i digitalnih voda cilj je Inovacionog inkubatora Mašinskog fakulteta koji je nastao saradnjom tri visokoškolske instucije i Naučno tehnološkog parka, kaže menadžerka Inkubatora Ivana Janković. 

Projekat predstavlja deo inicijative Vlade Republike Srbije za formiranje inovacionih eko sistema gde fakulteti I univerziteti preuzimaju bitnu ulogu.

Inovacioni Inkubator Mašinskog fakulteta finansira Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i realizuje se u saradnji sa Fakultetom zaštite na radu, Građevinsko- arhitektonskim fakultetom i Naučno-tehnološkim parkom Niš.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com