TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

RAČUNARI I SPORTSKI REKVIZITI ZA PENZIONERE (VIDEO)

Klub Udruženja penzionera u Nišu dobio je računare i sportske rekvizite kao donaciju Republičkog fonda penzijskog i invalidskog osiguranja kroz akciju Saveza penzionera Srbije. Cilj je, prema rečima predsednika ove organizacije Andreja Savića da se sva gradska i opštinska udruženja umreže kako bi zajedno radili na unapređenju položaja penzionera i razvijali rekretivne sekcije za pripadnike trećeg doba koji su, kažu, tokom korone najvišu cenu platili.

Niš je domaćin predstavnicima gradskih i opštinskih udruženja penzionera svih pet okruga jugoistične Srbije kao i penzionerskim organizacijama sa Kosova i Metohije. Tim povodom klubovima penzionerima širom Srbije donirani su računari i sportski rekviziti, kaže predsednik Saveza penzionera Srbije, Andrija Savić.

U Srbiji postoji 169 opštinskih i gradskih udruženja penzionera koja preko Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje dobijaju računare koji su se koristili u filijalama ove ustanove. Svi su servisirani i u funkciji.

Na ovaj način penzioneri će moći i konrektnije da rade na menjanju njihovog položaja u društvu, kaže predsednik Udruženja penzionera u Nišu, Vlastimir Gocić i dodaje da je besplatan prevoz po kategorijama penzionera jedan od prvih zahteva prema lokalnoj samoupravi.

U Srbiji je oko milion 670 hiljada penzionera a mnogi od njih žive u teškim uslovima. Zbog toga je Savez penzionera Srbije pokrenuo inicijativu da se preko državnog savetodovnog tela utiče na menjanje položaja penzionera kao i na povraćaj umanjenih penzija za 700.000 penzinera koji su imali 25.000 dinara na mesečnom niovu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com