TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

A BE NIŠ Današnje vesti Društvo PROJEKTI 2023 RAPORT 018 Udarne VESTI

RECIKLAŽNA DVORIŠTA ČUVAJU NIŠ OD ZAGAĐENJA (VIDEO)

Na reciklažnom dvorištu u Naselju Crvena Zvezda za nešto više od godinu dana prikupljeno je oko7.000 metara kubnih nekategorisanih otpada i oko 97 tona reciklabilnog otpada. Trideset odsto toga otišlo je u reciklažu. Početkom leta otvoreno je i drugo reciklažno dvorište u Ulici Branka Krsmanovića, gde građani takođe mogu da odlože otpad potpuno besplatno.

U planu je da se otvori još jedan ovakav prostor, kod Naselja Stočni trg.

U reciklažno dvorište se dovozi i stari nameštaj, stara stolarija, gume, reciklabilni i organski otpad iz domaćinstava.

 

 

Najveća korist za grad od reciklažnog dvorišta jeste prevencija pojave divljih deponija u gradu. Mi smo na Crvenoj Zvezdi imali divlju deponiju gde smo godišnje uklanjali 3.600 metara kubnih opada, a sada imamo tamo skoro duplo veću kolličinu od one koju smo uklanjali kao divlju deponiju. Smanjićemo ružne slike pored kontejnera. Dakle, sve ono štone treba da stane u kontejner, treba da ode u reciklažno dvorište, kaže direktor JKP Mediana Ivan Mihajlović. 

 

Kasnije se taj otpad odvozi na gradsku deponiju, reciklabilni otpad se dovozi u reciklažni centar JKP Mediana gde se dalje tretira i predaje reciklerima.

Ovom prilikom apelujem na građane da ne odlažu nelegalno otpad van kontejnera, već da taj otpad koji ne treba da se nađe u kontejnerima, odlažu na reciklažna dvorišta.Tamo su i naši zaposleni koji će im pomoći oko selektovanja otpada, dodaje Mihajlović. 

Radno vreme reciklažnih dvorišta je svakog dana od 8 do 20 sati.  

https://youtu.be/yuFJFN0CUko

***Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com