TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

SAOPSTENJE MINISTRA ZA INFORMISANJE I TELEKOMUNIKACIJE

Povodom saopštenja stranaka opozicije medijima Junajted grupe da novi medijski zakoni ”devastiraju medijsku scenu u Srbiji” moram da najoštrije osudimo ovakve neistinite navode imaju jedino prikupljanje jeftinih političkih poena i unazađivanje Srbije.

Podsećam javnost da su na izradi ovih zakona višemesečno aktivno radili predstavnici UNS-a, NUNS-a, ANEM-a, Saveta za štampu, Asocijacije onlajn medija, Udruženje RAB Srbija, SINOS-a, i Lokal presa, kao i da su bili uključeni i partneri Misija EU u Srbiji, Misija OEBS-a, ambasada Kraljevine Norveške, kao i Fondacija Konrad Adenauer, kao i da je bila održana javna rasprava i 4 okrugla stola u Beogradu, Nišu, Novom Sadu I Kragujevcu, kao i da su se učesnici složili da tekstovi nacrta zakona koji su finalno usaglašeni na sastanku održanom 18. Oktobra predstavljaju korak u pravom smeru ka uređenju medijske scene u Republici Srbiji.

U međuvremenu je javnost bila upoznata i sa podrškom koji su ovi zakoni dobili od strane komesara za proširenje EU, Olivera Verheljija, kao I šefa misije OEBS u Srbiji, Jan Bratua.

Sa velikim žaljenjem moram da primetim da su protiv ovih zakona isključivo vi i Junajted grupa, mada iskreno sumnjam da imate isti interes kao i oni, već isključivo služite njihovom interesu. Telekom Srbija posluje po zakonu, poslovao je po zakonu, ali je u godinama vase vlasti i vlasti vaših favorita bio vreća za udaranje SBB-a.

Ova država je donela odluku da uspostavi fer uslove na tržištu, a ne kao u vaše vreme da favorizuje poslovanje SBB-a. Ovakvo ponašanje opozicionih predstavnika ne treba da bude iznenađenje nikome, jednostavno nastavljaju da rade isto kao i kad su bili na vlasti, a to je da služe isključivo interesima SBB-a.

Svedoci smo da poslednjih dana sa istih ovih medija se isključivo plasiraju neistinite informacije i spinovi koje imaju za cilj dovođenja građana u zabludu.

Sve to samo još jednom potvrđuje i pokazuje da opozicija ne snosi nikakvu odgovornost za iznošenje neistina, već da predstavljaju i glavni generator podela u našem društvu.

 

 

Mihailo Jovanović

Ministar informisanja i telekomunikacija

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com