TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

REKONSTRUISAN DEO VODOVODNE MREŽE U SVRLJIGU

Bolja komunalna infrastruktura i dovođenje novog investitora u Svrljig ovogodišnji su prioriteti za razvoj opštine koja spada u nerazvijena područja, rekao je ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek. On je sa predstavnicima Opštine Svrljig obišao ulicu u kojoj je zahvaljujući sredstvima države rekonstruisana vodovodna mreža od koje direktnu korist ima oko 2.000 korisnika.

Vodovodna mreža u Svrljigu je dosta stara i mnoge cevi su azbestne. Zbog toga je neophodna rekonstrukcija, koja je prvo urađena u Ulici Petra Miloševića u naselju Saraj.

Bolje je sada, sada su cevi plastične, zdravije je. Trebalo bi da se radi i ulica do nas”, kaže stanovnik ove ulice. 

Kako najavljuju iz Opštine Svrljig u ovoj godini rekonstrisaće se vodovodna mreža i u drugim ulicama, a pojedine i asflatirati preko projekata koje finansira Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj. Za razvoj opštine neophodni su i novi investitori.

Imamo zainteresovanog investitora da uloži u Svrljoig i to će nama zaista pomoći da se razvijamo i moramo da mislimo gde će biti Svrljig u narednim godinama”, kaže predsednik Opštine Svrljig Miroslav Marković. 

Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj je za rekonstrukiciju vodovodne mreže u Svrljigu tokom prošle godine izdvojilo oko četiri miliona dinara, a tokom ove finansijski će podržati sve veće opštinske projekte za uređenje komunalne infrastrukture.

Mi smo i dalje raspoloženi da ulažemo u Svrljig, da li u komunalnu, putnu, poslovnu infrastrukturu. Država želi da kontinuirano da ulaže u Svrljig jer spada u kategoriju nerazvijenih opština”, kaže ministar Edin Đerlek. 

Đerlek dodaje da Svljig ima potpunu podršku države za unapređenje infrastrukture i obezbeđivanje boljih uslova života građana kako bi ostali da žive i rade u svom rodnom mestu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com