TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

UREĐENJEM SAOBRAĆAJNICA POČINJE REŠAVANJE PROBLEMA U EI

U narednih mesec i po dana trebalo bi da krene uređenje saobraćajnica u krugu Elektronske industrije, istaknuto je nakon drugog sastanka Radne grupe koju je Vlada oformila pre par meseci kako bi se pomoglo privrednicima koji tu posluju. Ministar Tomislav Momirović rekao je da će se nakon toga rešavati problemi sa vodom, kanalizacijom, pa strujom.

Uložili smo veliku energiju. Pozivam sve ljude u gradskoj upravi Niša da rade kao što su do sada, da podignemo celu ovu priču na jedan viši nivo, na zadovoljstvo svih ljudi koji rade tu i da napravimo jedan moćan biznis hab koji će napraviti pomake ka cilju o kome stalno pričamo – da do 2027. prosečna plata bude 1500 evra. kroz ove aktivnosti stvaramo uslove da tolika bude prosečna plata u prostoru EI, ističe Momirović.

Nakon što je nedavno požar uništio prostorije više kompanija koje tu posluju, gradonačelnica Niša kaže da je počela realizacija prvobitnih dogovora sa vlasnicima firmi i da se kroz različite olakšice, poput oslobađanja od plaćanja dela poreza, pomogne koliko je moguće.

Gradonačelnica podseća da je, kada je u pitanju uređenje prostora EI, na poslednjoj sednici Skupštine grada nekadašnji parking Elektronske izmenama kroz plan regulisan tako da će se taj prostor koristiti sada za javno parkiranje – bilo radnika ili posetilaca Medijane o čemu će se tek odlučivati.

MOMIROVIĆ: VELIKI PLANOVI ZA NIŠ DO 2027.

Grad Niš se u poslednjih 10 godina značajno promenio – otvoren je veliki broj fabrika, a značajno je smanjen je i broj nezaposlenih građana, kaže ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović. Veliki planovi postoje i za naredni period, naročito do 2027 godine.

Gradonačelnica dodaje da je opredeljen novac za uređenje radne zone sever, ali se ne zapostavljaju ni postojeće gde posluju velike fabrike.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com